عقب ماندگی ایران در برداشت از میادین مشترک در شرایطی هر روز بیشتر می شود که بهروزی فر کارشناس انرژی می گوید هیچ قانونی برای تعیین سهم کشورها از میادین وجود ندارد و کشوری که بیشتر برداشت کند برنده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به احتمال کشف لایه جدید گازی در پارس جنوبی گفت که با اجرای فاز نخست میدان گازی کیش، تولید گاز ۲۸ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا خواهد کرد.
یک کارشناس انرژی اظهار داشت: اگر درست عمل کنیم و مذاکرات بدرستی پیش برود، افقهای خوبی در آینده رابطه ایران و عربستان پیش رو است. دلیلی ندارد که نتوانیم مسئله مربوط به میدان آرش را حل نکنیم، مهم این است که مباحث را چطور پیش ببریم.
متاسفانه فرهنگ توسعه مشترک در منطقه ما رایج نیست، هر طرف به تنهایی توسعه میدهد و بعد برای رسیدگی و صیانت از میدان هر طرف منتظر است طرف دیگر این کار را انجام دهد، به بعارت دیگر در این برداشتهای یکجانبه میدان لطمه میبیند و رسیدگی لازم هم به میدان انجام نمیشود.
یک کارشناس حوزه بین الملل انرژی گفت: توسعه میدان آرش یک بحث جدی است و میتواند در انتقال گاز این میدان به کویت استفاده شود، البته بحث انتقال گاز و انعقاد قراداد چه به صورت ایجاد خطوط لوله و تبدیل به الانجی بحث استراتژیک مهمی است که معمولا در فضای سیاسی آرام و احترام متقابل و اراده سیاسی طرفین باید تحقق یابد.
معاون وزیر نفت تاکید کرد: جمهوری اسلامی به دلیل موقعیت جغرافیایی این امکان را دارد که از مسیر سوآپ گاز را به مقاصد مدنظر تحویل دهنده گاز به ما، انتقال دهد.
سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
علاوه بر هنگام ما برای توسعه فرزاد هم میتوانیم با عربستان مشترکا ورود کنیم، اکنون تلاشهایی از سمت دولت برای یکپارچهسازی توسعه آرش صورت میگیرد، در میادین شمال کشور هم میتوانیم با کشورهای حوزه خزر وارد مذاکره شویم و همانند آنچه در تمام دنیا معمول است با گذاشتن یک اپراتور، هیدوکربور را استحصال و سهم هر کشوری تقسیم شود، اگر این کار به نتیجه برسد ارزشمند ...
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در یک کنفرانس انرژی در بحرین درباره میدان گاز طبیعی الدره/آرش که در منطقه مشترک با کویت واقع شده است، اظهار کرد: هر دو کشور به توسعه این منطقه ادامه میدهند.
پروفسور «جان دان» استاد دانشگاه کمبریج انگلستان معتقد است عربستان با بهره برداری از میدان گازی آرش به دنبال استفاده از فرصت های ایجاد شده برای صادرات گاز طبیعی مایع به اروپا به جای روسیه است.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: بعد از مصاحبه بنده و اقدامی که ما در زمینه استقرار دکل داشتیم نهایتا منجر به این شد که وزیر نفت کویت طی مصاحبهای اعلام کرد که وارد مذاکره خواهند شد، یعنی ما بعد از 30 سال به هدفمان برای کشاندن آنها پای میز مذاکره رسیدیم.